Agenda

The sponsors of Women on Board have undertaken to organise events or seminars on matters of interest for (potential) board members and Women on Board members are invited to attend these. 

You will find details of past and upcoming events listed below.

Also external events related to our mission are referenced here.

Werken met hart en ziel. Bouwstenen voor een Great Place to Work

06/09/2017

Board Coaching to Excellence is organising an event to which members of Women on Board will receive 50% reduction on the registration fee.

 Deze Forum zal in de twee landstalen, Frans en Nederlands, gehouden worden. 

“Werken met hart en ziel. Bouwstenen voor een Great Place to Work” 

 

Key Note speaker: Wouter Torfs Beste Werkgever in 2017 voor de 8 ste keer – “Geluk op het werk mag” en gaat in debat met een panel van 6 ervaren bestuurders met o.a. Brigitte Malou, Ingrid De Poorter, Christian de Goussencourt en de rest volgt. Tevens worden de deelnemers in groepen bij de discussie betrokken. 

 

Wouter Torfs geeft een bruikbaar recept dat organisaties naar succes leidt. Hij zet zich al jaren in op tevreden medewerkers. Centraal staat ‘360° zorgzaamheid’. Alle stakeholders voelen zich gewaardeerd en vormen een community.

De bedrijfswaarden van “Schoenen Torfs” worden gedeeltelijk door de werknemers zelf bepaald. Daarnaast is er een sterk HR-beleid. Medewerkers zijn echte ambassadeurs van de bedrijfscultuur.”
Waarin verschillen de ‘Best Workplaces’ van bedrijven?
 Hun talentmanagement
 Het familiegevoel, de identificatie met de organisatie
 De manier waarop ze medewerkers belonen en erkennen
Hoe? ‘Mindful’ leiderschap begint bij jezelf.

 

Concept voor de discussie
Authentieke mindful leiders zijn enthousiast, gedreven en dienstbaar. Zij zijn inspirerend en beïnvloeden de mate van motivatie, betrokkenheid en inzet van hun medewerkers.

 

Discussie items
 Mensen en machines zijn meer en meer verbonden ...
 Meer en meer bedrijven moeten "outside / in" werken: het is de consument die bepaalt wat ze willen en dit is het runnen van nieuwe diensten en bedrijfsmodellen ...
 Sector focus wordt te smal; Bedreiging kan komen uit een acteur uit een geheel andere sector, is het personeel op de hoogte en alert? ...
 Gegevensbeveiliging / privacy is 'in gevaar'; Hoe deze risico's te beheren ? Twee benaderingen: Regelgeving > < definiërende normen;
 Behoud van talent ... niet zo zelfsprekend ...

Voor meer info : www.bcte.be

WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2017
Programma :
18:00 – 18:25 - Onthaal
18:25 – 18:30 - Opening van de sessie
18:30 – 18:45 - Key Note door Wouter Torfs
18:45 – 19:10 - Een of twee discussievragen worden per tafel door de deelnemers besproken
19:10 – 20:30 - Verslag van de tafels en tussenkomst van de panelleden
20:30 – 22:00 - Netwerking

Deelname prijs : € 75 excl. btw hetzij € 90,75 btw inclusief te storten op rekening IBAN : BE90 7320 2555 7632 van BCTE vzw. Gratis voor de leden die hun bijdrage betaald hebben en voor de genodigden die voor de eerste maal deelnemen We kijken er naar uit om u daar te ontmoeten. Met de medewerking van Christian de Goussencourt, Martine De Rouck, Chantal Devriendt, Peter Schellinck, Philippe Six en Patrick van Houtryve

 

 

Met Steun van: bank J. Van Breda, KMPG, APIA, Mercuri Urval